Menu Sluiten

Assortiment

Van eigen brouwerij

SoortOmschrijvingNaam uitlegBeschikbaarheid
Sufferd
Sufferd is een blond biertje naar Belgisch recept. Een mooie goudgele kleur met een alcohol percentage van 5,4 tot 5,8 procent. Het heeft een volle smaak, een laag bittere en een zoete in de nasmaak. Gebrouwen volgens het Duitse Reinheidsgebod. Dit is een decreet over de zuiverheid van bier dat in 1516 door Hertog Willem IV van Beieren werd uitgevaardigd. Het is een wet die brouwers verplicht hun bier te brouwen met slechts drie ingrediënten: gerst, hop en water. Stadhouder Willem V was een gemoedelijke, intelligente, gevoelige man. Hij was niet altijd opgewassen tegen de krachten buiten hem om., maar die desondanks de waardigheid van zijn Huis probeerde hoog te houden. Hij werd ook gezien als een besluiteloze man. Koningin Wilhelmina noemde hem een “sufferd”. Hij was ook een grote kunstliefhebber, de basis van de collectie van het Mauritshuis werd gelegd door de stadhouder. Op 27 december 1776 kocht hij de heerlijkheid Borculo. Daardoor voert de regerende Koning van Nederland nog steeds de titel: “Heer van Borculo”altijd beschikbaar
Zomertripel
Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Het heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. Tripel heeft een alcoholpercentage van 7 tot 10%. Het hoge percentage komt niet noodzakelijk uit de hoeveelheid graan; er wordt eventueel suiker (in de vorm van glucose) toegevoegd om het hoge alcoholpercentage te bereiken. Kenmerkend voor een tripel is ook vaak een hoger koolzuurgehalte.De oorsprong van de term is onbekend, hoewel de belangrijkste theorie is dat die op de een of andere manier de kracht van het bier aangeeft. De naam werd in 1956 gebruikt door de Trappistenbrouwerij in Westmalle om haar sterkste bier een naam te geven, hoewel zowel de term tripel als het soort bier (sterke Pale Ale) al voor 1956 bestonden. De Westmalle-Tripel werd met de naam op grote schaal gekopieerd door de brouwerijen van België, en in 1987 breidde een andere Trappistenbrouwerij, de Koningshoeven in Nederland, haar assortiment uit met het bier ‘La Trappe Tripel‘.
De Tripel van de Heeren van Borculo wordt gebrouwen met mout van vloermouterij Masterveld en hop van Hogenelst Hop uit Zieuwent
Achterhoekse Pale Ale
De term pale ale werd voor het eerst gebruikt in 1703 voor ales die gebrouwen werden met geroosterde mout die gedroogd werd met cokes. Het roosteren van mout door gebruik van kolen gebeurde al sinds 1642, maar pas later werd de naam van het bier bedacht.
Laat u deze puur nature tarwesmooty goed smaken
De Achterhoekse Pale Ale kent alleen ingrediënten uit die Achterhoek. Gerst wordt door een Achterhoekse mouterij uit Winterswijk tot mout verwerkt en hop geteeld in Ziewent.
Cycloon Weizen

Weizenbier is een tarwebier van Zuid-Duitse of Beierse oorsprong. Het relatief lage alcoholpercentage van 2,8% tot 3,4% in Weizenbier maakt dat je dit lichte bier lekker makkelijk wegdrinkt. Daarnaast zit er volop tarwe in dit bier. Er zit namelijk gemiddeld 60% tot 70% tarwemout in Weizen.De stormramp van 1925, ook bekend als cycloon van Borculo of stormramp van Borculo, betreft het noodweer dat in Nederland in de namiddag en vroege avond van 10 augustus 1925 van zuidwest naar noordoost over Brabant, via Nijmegen en de Achterhoek naar Twente en uiteindelijk Duitsland trok.
IPA
IPA is een speciaalbier en smaakt hoppig, fruitig en vrij bitter. Vaak zijn er aroma’s van citrus, ceder en tropisch fruit in verwerkt. Dit biertype is de laatste tijd steeds populairder geworden, je kunt tegenwoordig in vrijwel ieder café of restaurant een lekker IPA-biertje bestellen. Het alcoholpercentage van een IPA ligt gemiddeld tussen de 5 en 7,5%.
Grolse slingeFruitig zomerbierHet is het jaar 1615, de beek de Grolse Slinge loopt rondom het kasteel van de Heer van Borculo. In datzelfde jaar besluit bierbrouwer Willem Neerfeldt uit Borculo te vertrekken naar Groenlo, om daar een vergunning aan te vragen voor het starten van een brouwerij. Iedereen weet wat daaruit is voortgekomen. Anno 2018 wordt het biertje de Grolse Slinge gebrouwen
Drikus VeerWit bierIn 1938 maakte de Borculose Drikus Veer zijn debuut als motorcoureur.Door zijn successen verwerft hij de naam “Tijger van Borculo”In 1954 werd hij gevraagd als fabrieksrijder voor Gilera voor de TT. Hij kreeg de reservemotor toebedeeld, en uiteraard moest hij de teamgenoten Geoff Duke en Reg Armstrong in de race voor laten gaan (hoewel Armstrong uitviel). Veer eindigde op de achtste plaats. Het jaar daarna was Veer de eerste Nederlander die punten scoorde in de 500 cc toen hij de vierde plaats behaalde tijdens de TT.
NagtwakerSmaak & Omschrijving
Kerstbier van de Heeren van Borculo is een zacht en vol van smaak met een afdronk van gebrande mout. Het bier bevat geen toevoegingen van karamel of suikers.
Het is een krachtig winter biertje maar toch vrij zacht.
 


Dit bier is prima te drinken bij een overheerlijke wild maaltijd.
Borculo bestond uit twee gedeelten: het oorspronkelijke deel met de markt, kerk de school en het stadhuis en de Voorstad. Zowel beide stadsdelen als het kasteel werden omgeven door grachten die gevoed werden door water uit de Berkel. De stad kende een viertal poorten, die via bruggen over de grachten toegankelijk waren. Om tien uur gingen de poorten op slot en hield de “nagtwaker” de wacht. In 1785 werd de “nagtwaker” Jan Kulsdom aangesteld.

Van andere brouwerijen

SoortOmschrijvingBrouwerijBeschikbaarheid
Weizen
Lekker zwaar bockbier, diep robijnrood van kleur, met de frisse smaak van een Weizen.
In 2016 & 2017 zilver ontvangen voor beste speciaalbock van
Nederland en beste dubbelbock van de wereld. In 2019 verkozen tot beste speciaalbock van Nederland. Tijdens de internationale Brussels Beer Challenge 2021 heeft de DAVO Weizenbock de zilveren prijs gewonnen in de categorie ‘Dunkel Weizen(doppel)bock’.
DavoHerfst/winter
Surf AleDit is f@#king Hawaï in een fles! Eén van de eerste bieren die we brouwden en hij is nooit meer weggeweest. Deze hoppy blond is onze absolute hardloper in de proeflokalen. De Surf Ale wordt gedryhopped met Amarillo hop, die zorgen voor de ananas en citrus aroma’s. Met elke slok de zomer in je bol. Cowabunga!Davo
HangoutOndergistend, vol simcoe hop en laag in alcohol. Wat ons betreft de ultieme dorstlesser voor in jouw favoriete hangout!Davo
Migalooiet zomaar een bier, maar een bier met een verhaal. Dat is Migaloo. Het witbier van DAVO op blik. Migaloo is ontstaan in samenwerking met het gelijknamige roeiteam, bestaande uit Aidan Scherpbier en Tristan Sim. Zij roeiden in 2021 de Atlantische Oceaan over. Met deze tocht vroegen zij aandacht voor de plasticsoep in de oceaan. Wij staan natuurlijk volledig achter dit doel. Daarom ontwikkelden wij ons witbier Migaloo. Bij elk verkochte Migaloo gaat er een bedrag naar de strijd tegen de plasticsoep.
Het bier zelf is fris, wit en heeft veel weg van een Weizen. Drink de oceaan schoon! Een schone oceaan zwemt lekkerder. 
Davo
DarknessDe Darkness is niet echt in hokje te plaatsen daarom zeggen wij het onwettige kind van een dubbel en een stout. Met de intense smaak van gebrande mouten en het verfijnde aroma van karamel. Dat gaat heel goed samen en dat proef je.
In 2021 heeft dit bier de eerste prijs gewonnen in de categorie donker bier tijdens de Dutch Beer Challenge.  
Davo
The DonSaint Dmitri Donskoy Sweet Oak Aged Russian Imperial Stout. Een hele mond vol. Wij zeggen gewoon The Don. Mag jij ook doen. Vernoemd naar St. Dmitri Donskoy, een 14de eeuwse heerser in Noord-Rusland én Prins van Moskou. Een geduchte krijger die het opnam tegen de Tartaren en de Mongolen. Naar verluidt zou hij meer dan eens zijn tegenstanders dronken hebben gevoerd alvorens de strijd in te gaan. Een tactiek die ons zeer aanspreekt. Dus brouwden we dit bier. Een Russian Imperial Stout van 10% met aroma’s van karamel, vanille en chocola met laurier. De smaak is ontzettend rijk en vol, het bier heeft gerijpt op houten vaten en is geïnfuseerd met whisky. Zacht van smaak met een rechtse hoek die je even niet zag aankomen. Davo
Waar OwEen speciale donkere ontdekkingsreis, langs diverse mouten en aroma’s van 10%.
Deze quadrupel is gelagerd op Jamaicaanse rumvaten. Behalve rum is er ook bourbon gerijpt op deze vaten. Naast het houtkarakter zijn de zoete tonen van vanille duidelijk te proeven.
Deze speciale editie is gevaarlijk lekker, maar ook een om rekening mee te houden.
Schenk dit bier rustig in, neem de tijd en geniet!
Het best te drinken bij 10 tot 12 graden Celsius.
Bourgondische broeders
Mooi AppatEen hoppig en kruidige India Pale Ale van 7%. Gebrouwen met drie hopsoorten: bitter-hop, aroma-hop en toevoeging bij het koud-hoppen.
Bij de eerste kennismaking van de Broeders met deze bierstijl, trok ons de mond ook scheef van zoveel hop en bijkomende bitterheid. Met de tijd zijn wij juist dit steeds meer gaan waarderen.
Gebrouwen met regiomout en Münich-mout en verschillende kruiden als extra smaakmakers. Het best te drinken bij 6 tot 8 graden Celsius.
Mooi appat!
Bourgondische broeders
Dubbel7.2% – dubbelbier
Kleur: lichtbruin, lichte schuimkraag
Geur: complex aroma van kruiden
Smaak: licht zoetig, fruitig, kruidig, licht bittere finale
De Borghman Bredevoort
A.P.A.
A.P.A.
6.8% – Achterhoek Pale Ale
Kleur: amber, volle standvastige schuimkraag
Geur: aroma van hop, zoete mout, bloemig
Smaak: zoetig, bloemig, volmondig, romig, aromatisch hoppig
De Borghman Bredevoort
Barrel Aged serieDe samenstelling van deze bieren kan variërenBronckhorster Brewing Company